24 augusti 2022
19:00

Mvfk P17

Referat: Färjestadens GOIF - Mvfk P17

Vilken dag! Fint väder fotboll på solen och vindarnas Ö Öland. Grabbarna var nog lite glada över att de var tvungna att ta lite ledigt från skolan för att kunna hinna till samlingen på Vitalavallen klockan 14:30.
På Vitalavallen när killarna var samlade så intogs det lunch Spagetthi och köttfärssås och så den sedvanliga matchgenomgången så grabbarn fick veta vad vi förväntade av dem och hur vi skulle ta oss an Färjestadens GOIF. Vi visste inte så mycket om dem så vi fick koncetrera oss på vårt eget. Viktigt att inte vika ner sig och våga spela vårt spel. För då är det svårt att slå oss. Vi ska inte åka buss i två timmar enkel resa på en onsdag för att inte ha gjort allt vi kunnat!
Väl framme i Färjestaden på Öland så började uppladdningen på riktigt och lite nervositet fanns i gruppen såklart. Men efter en bra uppvärmning så var grabbarna så redo de kan bli.
Det märktes också direkt i matchinledningen. Mvfks grabbar tryckte gasen i botten från första sekund och innan det ens gått 5 minuter gör vi 0-1 på hörna.
5 minuter senare i matchminut 10 så kommer vi än engång i ett riktigt vackert anfall som avslutas med att Jakob smäller upp bollen i krysset med vänsterfoten. 0-2!
Mvfk fortsätter att rulla bollen på backen i hög fart och leder rättvist med 0-2 i paus. Hade vi haft ännu mer skärpa så hade det kunnat bli fler mål. Även om spelet jämnade ut sig lite i slutet av halvleken.